Dazzle Me

Dazzle Me är en relativt ny slot på marknaden som lanserades under 2015 av svenska speljätten NetEnt. Det är en mycket färgglad videoslot som man blir glad av att spela. NetEnt har här lyckats skapa en slot som är nyskapande med sin hjuldesign och andra roliga spelfunktioner. Totalt kan du vinna på hela 76 sätt tack vare att hjulen har en speciell utformning som vi inte är vana att se. Vissa av hjulen kan dessutom täckas med wild-symboler under de vanliga snurren, vilket gör att du kan vinna riktigt höga vinster. Du kan faktiskt täcka alla fem hjul med wild-symboler och på sätt få maxvinsten. Som du hör finns det riktigt många anledningar att prova denna slot.

Det första du märker när du startar spelet är att hjulen ser lite annorlunda ut än vad de normalt brukar. De första två hjulen har nämligen två rader, hjul tre och fyra har fyra rader och femte hjulen har till sist fem stycken rader. Det finns så klart andra spelautomater med liknande upplägg men det är ovanligt att se. Tack vare denna design har den som sagt 76 olika vinstlinjer, vilket också betyder att du kan få högre vinster än vad många andra slottar betalar ut. Det finns även ett bonusspel i form av free spins som aktiveras genom speciella scatter-symboler. Beroende på hur många symboler som kommer på hjulen kan du få allt mellan 8–16 free spins.

Vinstlinjer och insatser

I det här spelet kan du inte ändra vinstlinjerna, utan det är alltid 76 oavsett vilken insats du spelar med. Du kan dock alltid ändra både myntvärde och insatsnivå genom att trycka på pilarna under spelplanen. Den lägsta insatsen är 2 kronor och högsta är 2 000 kronor. Det finns alltså rejält med spelrum oavsett om du föredrar att spela med lägre insatser eller är storspelare. Spelets maxvinst ligger på hela 1,5 miljoner kronor så det finns stora vinster att hoppas på. Vinstlinjerna skapas från vänster till höger och det innebär att du måste få symboler av samma sort på flera hjulen. Du måste få minst tre hjul med samma mönster för att det ska ge vinst.

Tema och grafik

Temat för slotten är som sagt färg och det sprakar rejält om symbolerna som i detta fall är ädelstenar. De fyller skärmen i alla olika färger från rött till grönt och lila. Dessa stenar blandas också upp med klockor och diamanter. Tillsammans med den nytänkande designen är detta en riktigt trevlig spelautomat att spela. Lounge-musiken som spelas i bakgrunden tillsammans med häftiga ljudeffekter passar perfekt till den känsla som NetEnt vill skapa. Det kan vara enkelt att luras av spelets lite enkla design för här finns det verkligen stora vinster att hämta. Det finns också flera specialfunktioner som kommer dyka upp på skärmen och fånga din uppmärksamhet. Du kommer hela tiden vara nyfiken på vad som kommer hända härnäst.

Bonusfunktioner och free spins

Det finns en rad olika bonusfunktioner i detta spel och en av dem är vad som kallas Dazzling Wilds. Detta är när vissa hjul under de vanliga snurren täcks av wild-symboler. Dessa kan alltså komma på alla fem hjulen samtidigt. Wild-symbolen kan också komma som vanligt och då ersätta alla övriga symboler för att skapa bästa möjliga vinstrad. Free spins aktiveras när du får tre eller fler symboler som också är märkta med just ordet “free spins”. Dessa gratissnurr har en extra funktion som kallas linked reels och innebär att vissa hjul sammanlänkas och visar samma symboler. På så sätt blir det enklare och större chans att du får in en vinnande kombination. Denna funktion aktiveras vid varje snurr.

Positivt med spelet

  • Ett roligt och färgglatt tema som bidrar till en rolig och häftig spelupplevelse.
  • Flera specialfunktioner som ger mer spänning och chans på högre vinster.
  • Den annorlunda hjuldesignen som gör att slotten både känns unik och ger dig fler vinstlinjer.
  • Free spins där du kan ta hjälp av extrafunktionen linked reels och fylla alla fem hjulen med samma symbol.

Negativt med spelet

  • Ser vid första anblick lite väl simpel ut, vilket kan göra att många spelare kan tycka den är tråkig och väljer att inte spela den.
  • Svårt att få free spins om man inte har en lite större bankrulle.

Sammanfattning

Dazzle Me bjuder på en färgsprakande show och potentialen att vinna riktigt fina vinster. Låt inte den simpla designen lura dig utan ge spelet en chans. NetEnt har denna gång kört på en annorlunda design och hjulen ser inte riktigt ut som de brukar. Detta är dock något positivt som gör spelet extra roligt. Är du en spelare som vågar satsa lite och inte är rädd att ta risker för att få in de riktigt stora vinsterna ska du satsa på denna slot. Maxvinsten är nämligen på hela 1,5 miljoner svenska kronor. Spelet bjuder även på en massa härliga specialeffekter och free spins som gör att du kan vinna ännu högre vinster. Pröva lyckan och se om du har turen på din sida.