Gonzo’s Quest

Gonzo’s Quest räknas som en av de absoluta klassikerna när man talar om dagens videoslots. Sedan den släpptes på marknaden 2010 har den bara ökat i popularitet. Framtagen av spelföretaget NetEnt ansågs den vara nyskapande när den kom då det var ovanligt med fallande symboler. Idag har den banat väg för flertalet av dagens moderna videoslots. Temat för spelet bygger på en gammal legend som säger att det skulle finnas guldskatter i den försvunna staden Eldorado. Det finns inga bevis på att denna stad faktiskt existerat, men i Gonzo’s Quest återupplivas myten med en spännande spelupplevelse. Du kan räkna med att du alltid kommer att få en mycket rolig stund varje gång du spelar denna slot.

Det som gör denna slot så populär och rolig är att den skiljer sig från många andra spelautomater. Istället för att skapa vanliga vinstlinjer med hjälp av snurrande hjul så har Gonzo’s Quest istället fallande stenar som symboler. När du får ett vinnande mönster exploderar dessa stenar och lämnar plats åt nya. Varje gång detta händer ökar multiplikatorn och du har chans på högre vinster. Detta betyder också att du kan vinna flera gånger på samma spin precis som om det vore gratisrundor. Totalt kan multiplikatorn gå upp till hela fem gånger pengarna i de vanliga snurren. Tillsammans med detta bjuder spelet också på riktigt snygg grafik med häftiga animationer som förhöjer spelupplevelsen till något utöver det vanliga.

Vinstlinjer och insatser

Vid första anblick liknar Gonzo’s Quest de flesta av NetEnts andra spelautomater. Den har alltså 5 hjul på 3 rader och 20 stycken vinstlinjer. Du kan själv ställa in din insats genom att ändra myntvärde och insatsnivå längst ner på sidan. Du kan spela allt från 2 kronor per spin upp till 500 kronor. Detta gör att oavsett vilken typ av spelare du är så kan du enkelt hitta en nivå som passar dig. Du kan också justera myntnivån under spelets gång hur du vill. Gonzo’s har också en hög återbetalningsprocent som ligger på cirka 96 %. Dock kan det vara vissa lägen som den ger ett antal döspins på och du får vänta länge innan nästa vinst.

Tema och grafik

Temat i Gonzo’s Quest är som sagt äventyr och upptäcktsresande. Redan innan du startar spelet får du en introduktion till vad som väntar i den korta introduktionsfilmen. I själva spelet befinner du dig sedan djupt in i Amazonas djungel på jakt efter de stora skatterna. Gonzo själv finns hela tiden vid din sida och applåderar åt dig om du får in en riktigt bra vinst. Symbolerna har alla någon anknytning till aztekerna och passar perfekt in i temat. Efter dina free spins avslutas, och vid varje högvinst, bjuds du även på ett härligt guldregn för att fira dina storvinster. Musiken och ljudeffekterna passar också perfekt in i temat och hjälper till att bidra med den där härliga djungelkänslan.

Bonusfunktioner och free spins

Som de flesta av NetEnts spelautomater har också Gonzo en bonusfunktion i form av free spins. Dessa aktiveras antingen när du får tre stycken wilds eller guldblock på de tre första raderna. Det räcker inte att de bara dyker upp utan måste också skapa en vinnande linje. Normalt belönas du med 10 stycken free spins, men om symbolerna hamnar diagonalt är det istället 20 free spins som aktiveras. Väl inne i free spinsen fungerar de på samma sätt som i det normala spelet. Skillnaden är att du nu har 3 multiplikatorer till att börja med på varje spin. Totalt kan free spinsen gå upp ända till 15x pengarna och det är här du kan göra riktigt stora vinster.

Positivt med slotten

  • Ett spännande tema med snygg grafik och häftiga animationer som bidrar till en skön spelupplevelse.
  • Möjligheten att få hela 15x pengarna på free spins, vilket bidrar till höga vinster.
  • Annorlunda tema med fallande stenar som skiljer sig från många andra av dagens slots.
  • Möjligheten att justera myntvärde från 2 kronor ända upp till 500 kronor beroende på casino.

Negativt med slotten

  • Det är väldigt svårt att få free spins och ibland kan du få spela ganska länge innan du aktiverar dem.
  • Kan ibland hacka om du spelar på en mobil eller på en dator med långsamt internet.

Sammanfattning

Gonzo’s Quest är idag en given klassiker och om du söker runt på internet kommer du hitta många solskenshistorier om spelare som vunnit väldigt höga summor på spelet. Tack vare sina fallande symboler som ger dig omspin kommer du komma upp i mycket höga multiplikatorer och då även ha chansen på stora vinster. Det är särskilt i free spins-lägena som du har de allra största möjligheterna. Gillar du spel där du får chansa lite för att ha möjlighet till de stora vinsterna är detta absolut ett spel för dig. Du kommer också njuta av det härliga temat och alla häftiga effekter som de lagt till. Då ska du även komma ihåg att spelet har några år på nacken!