Koi Princess

Koi Princess är framtagen av den svenska speljätten NetEnt och är verkligen ett spel som de har satsat på. Detta märker du när du ser hur många spännande bonusfunktioner som sloten har att erbjuda. Lanseringen skedde i slutet av 2015 och spelet har sedan dess väckt mycket uppmärksamhet, både tack vare sitt tema och alla extra funktioner. NetEnt har här haft en tanke på att skapa en spelautomat som är något utöver det vi normalt är vana vid. Spelet finns tillgängligt både på mobil och surfplatta och fungerar lika bra oavsett vilken plattform du väljer att använda. Här gör vi en djupdykning i sloten och analyserar varför den blivit så omtalad och vilka bonusfunktioner som erbjuds.

Koi Princess liknar inte någon annan slot som finns på marknaden idag. Temat med manga är väldigt unikt och gör att spelet sticker ut från mängden. Det finns såklart andra slots som är inspirerade av Asien, men ingen känns så genomarbetad som just Koi Princess. Du har även möjligheten att lägga till en extra bet där varje spin kostar lite mer, men du har betydligt större chans på spelets alla bonusfunktioner. Vissa av dem aktiveras slumpmässigt medan andra liknar de klassiska bonusar som vi är vana vid att se. Dock är du garanterad vinst på free spinsen, vilket inte är så vanligt för andra spelautomater. Alla bonusfunktioner gör att du inte kommer vilja sluta spela utan att se vad som händer härnäst!

Vinstlinjer och insatser

Koi Princess är uppbyggt på samma sätt som de flesta andra videoslots med fem linjer, tre rader och 20 vinstlinjer. Totalt finns det runt 10 stycken symboler som alla har olika vinstvärde. Du kan välja att spela allt från 2 kronor per spin upp till 2 000 kronor per spin eller motsvarande summa om du väljer att spela med en annan valuta. Det är alltså enkelt att hitta en nivå som passar dig och du kan växla fritt under spelets gång. Du skapar dina vinstlinjer från vänster till höger, vilket brukar vara standard för de flesta av dagens slotar. Du ställer in myntvärdet genom att trycka på pilarna längst ner under själva spelskärmen. Här kan du också välja om du vill spela med extra bet.

Tema och grafik

Temat för sloten är som sagt anime och Asien. Därmed kan du räkna med att spelet är fullt av asiatiska detaljer. Detta är ett ganska ovanligt tema som inte finns att hitta hos många andra tillverkare. Grafiken är otroligt snygg och bjuder på mängder av fina detaljer. Trots att slotten i sig är väldigt färgglad och livlig, så skapar musiken och ljudeffekterna en väldigt avslappnad spelupplevelse. Alla som är intresserade av manga kommer absolut tycka att denna slot är värd att spela. Du har dessutom din egen Koi Princess som står och hejar på sig vid sidan av spelet. Har du inte velat åka till Japan innan du spelar detta spel kommer du absolut bli sugen på att åka dit efteråt.

Vad finns det för bonusfunktioner och free spins?

Koi Princess har både slumpmässiga bonusar och klassiska free spins. Några av de bonusfunktioner som kan dyka upp slumpmässigt är bland annat random wilds och wild reels. Detta innebär att vissa symboler på spelplanen blir wilds och ersätter alla andra symboler. Du kan också få en bonus som garanterad 5-hit vinst då du lyckas få fem av samma symboler i rad. Det finns även free spins som garanterar vinst på varje spin och dessa fungerar på följande sätt: Låt oss säga att du vinner 30 mynt på ditt första spin. Du kommer då vara garanterad att vinna minst 30 på resten av dina spins. Får du sedan en vinst på 200 mynt ökar summan till detta, vilket kan leda till riktiga storvinster.

Vad är positivt med slotten?

  • Det unika och väldesignade temat gör denna slot till en unik och rolig spelupplevelse.
  • Möjligheten att variera insats från 2 kronor till 2 000 kronor gör att alla spelare kan hitta en bra nivå.
  • De olika bonusfunktionerna som dyker upp slumpmässigt och free spins med garanterad vinst ger spelet extra spänning.
  • Möjligheten att välja extra bet för större vinstchanser.

Vad är negativt med slotten?

  • Spelet har en ganska låg återbetalningskvot och det kan vara svårt att få in några stora vinster i grundspelet.
  • Om du inte spelar med extra bet kan det vara svårt att aktivera några av de sex olika bonusfunktionerna.

Sammanfattning

Koi Princess har, trots att den lanserades så sent som 2015, redan blivit en populär slot som älskas både av storspelare och nybörjare som vill satsa lite mindre. Dess popularitet beror förmodligen på det speciella temat och alla slumpmässiga bonusfunktioner. Det som är mest åtråvärt med denna slot är dock free spins, där du är garanterad vinst. Här kan du komma upp i riktigt höga summor om du har turen på din sida. Det är dock en slot som är väldigt volatil, vilket innebär att du kan spela många spins utan att du får in en vinst. Du måste därför som spelare vara beredd på att satsa lite och du får inte ge upp bara för du inte får utdelning direkt.