Northern Sky

Låt maktdjuren leda dig till vinst i detta enkla men vackra spel med nordisk anda. De är kända för sina äventyrliga spelautomater, svenska Quickspin vet hur man håller spelaren nöjd, och Northern Sky är inget undantag. Temat är fenomenalt och den vassa grafiken en fröjd för ögat med berg och skog, en fridfull sjö och såklart norrsken som lyser upp himlavalvet. Symbolerna som föreställer kristalldjur består av björnen, vargen, ugglan och sist men inte minst renen, som tillsammans med ädelstenarna ger spelet sitt nästan magiska utseende och alldeles unika atmosfär. Sedan starten 2012 har Quickspin levt upp till sin slogan “We create the world’s most awesome video slots” med att leverera några av de mest populära spelautomaterna någonsin.

Spelautomaten Northern Sky bjuder på vacker grafik som tar dig till det nordliga Skandinaviens mytomspunna natur. Det är inte bara ett visuellt tilltalande spel utan också en video slot av hög kvalitet och pålitlighet som du finner på de flesta stora internetcasinon. Den trevligaste funktionen i spelet måste vara re spin-funktionen som håller både spänningen och pengaflödet på topp, en sann lavineffekt som gör spelet till mer än bara en fröjd för dina sinnen. High variance innebär att detta är ett spel där du kan vinna stort, det är också vad som gör spelet så otroligt fängslande. Du kan börja med att testa demoversionen för att se om detta är ett spel för dig.

Vinstlinjer och insatser

Med sina fem hjul och tre rader erbjuder Northern Sky totalt nio vinstlinjer där det gäller att få ihop rätt kombinationer av samma symboler, inget ovanligt där alltså. Djurkristallerna är högbetalande medan ädelstenarna är lågbetalande och det snötäckta berget är din bonussymbol. Börja med att bestämma hur mycket du vill satsa, från den lägsta insatsen som är en krona till den högsta på 1 000 kronor, sedan är det bara att sätta igång genom att trycka på den stora symbolen till höger. Maxvinsten är 3 111 gånger din insats, men det som verkligen utmärker Northern Sky förutom vacker grafik är re spin-funktionen. Vid varje vinst triggas re spin för alla symboler utom vinstsymbolerna, vilket maximerar dina chanser.

Tema och grafik

En stilla natt i nordisk natur känns så långt från Vegas man kan komma, och skönt är väl det? För oss som känner att mindre är mer erbjuder Northern Sky en enkel och stilren layout som stimulerar sinnena utan att vara tråkig, snarare tvärtom. De varma färgerna och ljusen inbjuder till en magisk natt i den vilda skandinaviska naturen och kristalldjuren har ett nästan levande utseende. Att Quickspin, skaparna bakom Northern Sky, har många års erfarenhet inom spelindustrin kommer därför inte som någon överraskning när man sveps in av spelets välskapta miljö. Musiken komplimenterar spelet mycket väl – du som gillar Enya lär inte bli besviken – och ljudeffekterna är lagom och i harmoni med resten av spelet. Ett mycket välproducerat spel med andra ord.

Bonusfunktioner i spelet

Det som kanske utmärker Northern Sky mest är den omtalade och unika re spin-funktionen som triggas vid varje vinst du gör, vilket innebär att alla symboler utom de vinnande kombinationerna snurras på nytt fram tills det att inga nya vinstkombinationer uppnås. Denna snöbollseffekt ökar både din vinst och spänningen i spelet markant. Lyckas du få tre bonussymboler i samma runda vinner du 10 free spins där alla lågbetalande symboler utesluts och du spelar endast med de högbetalande symbolerna. Maxvinsten på varje spin är hela 3 111 gånger din insats och du har en RTP (Return to Player) på 96, 57 %. Allt som allt ger Northern Sky valuta för pengarna och är en spännande spelupplevelse värd att testa.

Positivt med Northern Sky

  • Spelet genomsyrar kvalitet och pålitlighet.
  • Unikt tema med en vacker grafik och musik som gör det till en fröjd att spela.
  • Den unika re spin-funktionen ökar både spänningen och vinsten i spelet.
  • Samla tre bonussymboler och få hela 10 free spins som endast körs med de högbetalande symbolerna.
  • En hög maxvinst på 3 111 gånger din insats.

Negativt med Northern Sky

  • Det finns inte mycket negativt att säga om Northern Sky, möjligtvis spelets RTP som kunde vara lite högre, det ligger dock över medium.
  • Det är en smaksak men man kunde gjort knappdesignen mer sammanflytande med resten av spelet.

Sammanfattning

Allt som allt är Northern Sky ett välproducerat spel värt att testa. En enkel men vacker design av vår nordliga natur som håller intresset uppe utan att trötta ut ögonen. Den unika re spin-funktionen är ett trevligt tillägg, och lyckas du fånga bonussymbolerna har du 10 free spins med endast de högbetalande symbolerna! High variance innebär att spelet gör sig bäst för dig som vill satsa stort och vinna stort. Testa först demoversionen, trivs du med spelet och vill satsa pengar så gör gärna upp en plan för precis hur mycket du kan spendera då det är lätt att låta sig fångas av den nästan mystiska magin som spelet har. Må lyckan stå dig bi och maktdjuren vara på din sida.